Ingredienser
1 kg (2 liter) lingon
4 dl vatten
1 kanelstång
1 kg Dansukker Syltsocker
1 dl konjak
Instruktioner
Lägg lingon, vatten och kanelstång och koka under lock i 5 minuter.
Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 2-3 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör i konjaken. Rör tills det svalnat, annars flyter bären upp.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara svalt.
Gott till vilt, fågel och oxstek.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.