Krämig jordgubbsglass

6 portioner ca 15 minuter + ca 6 timmar i frysen
Gör din egen glass så du vet vad som finns i. Du behöver ingen glassmaskin till.
- Recept Simona Muntean
Krämig jordgubbsglass
Betyg: (57st)

Ingredienser

    Jordgubbssås

    • 250 g färska svenska jordgubbar rensade
    • ½ dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 msk färsk citronsaft

    Glas

    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl kondenserad mjölk
    • 3 msk Dansukker Glykossirap
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

    1.    Koka upp jordgubbarna med Gelésocker Multi och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka. Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna.
    2.    I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och Glykossirap.
    3.    Tillsätt hälften av jordgubbssåsen och vänd försiktigt med en slickepott.
    4.    Häll glassen i en form och skedda över resterande jordgubbssås. Rör lätt på ytan.
    5.    Plasta in formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
    6.    Ta fram glassen minst 30 minuter innan servering.