Krämig jordgubbsglass

- Recept Simona Muntean
Gör din egen glass så du vet vad som finns i. Du behöver ingen glassmaskin till detta recept.

6 portioner

PT10M

ca 15 minuter + ca 6 timmar i frysen

Betyg (85 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbssås
250 g färska svenska jordgubbar rensade
½ dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk färsk citronsaft

Glas
4 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölk
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

1.    Koka upp jordgubbarna med Gelésocker Multi och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka. Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna.
2.    I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och Glykossirap.
3.    Tillsätt hälften av jordgubbssåsen och vänd försiktigt med en slickepott.
4.    Häll glassen i en form och skedda över resterande jordgubbssås. Rör lätt på ytan.
5.    Plasta in formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
6.    Ta fram glassen minst 30 minuter innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.