Ingredienser
1 liter vinbär, vita, röda eller svarta
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
1 bit färsk ingefära, stor som en sockerbit
1 stjärnanis
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl Dansukker Gelésocker Multi/dl avrunnen saft
Instruktioner
Skölj bären innan de läggs i en gryta tillsammans med vattnet och kryddorna. Sjud under lock i 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
Mät saften och häll tillbaka den i den nu rengjorda grytan. Tillsätt vinäger och gelésocker, en deciliter per deciliter saft, och koka i 1/2-1 minut. Skumma. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Förslut. Förvara kallt.
Oöppnad burk har en hållbarhet på ca 2 månader i kylskåp. Var alltid noggrann med hygienen när du kokar gelé och använd bara rena redskap, bestick och burkar.
Tips. Variation på vinbärsgelé
Ersätt kryddorna i receptet ovan med 2-3 msk konjak.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.