Kryddströmming

Betyg (2 st)

Ingredienser

2 kg färsk strömming

Lag
2 dl ättiksprit 12%
7 dl vatten

Kryddblandning
1 dl salt
3 dl Dansukker Florsocker
2 gula lökar i skivor
1 msk krossad kryddpeppar
1 msk krossad vitpeppar
5 smulade lagerblad
1 msk mald ingefära
½ msk malda nejlikor

Instruktioner

Rensa och skölj strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar. Lägg strömmingarna i en bunke. Blanda samman ingredienserna till lagen och häll den över strömmingen. Låt den stå kallt 1 dygn. Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Gör i ordning kryddblandningen och varva den med strömmingen i en kruka. Lägg på en tyngd och ställ kryddströmmingen kallt 5-6 dygn för att mogna. Servera som smörgåsrätt eller med kokt potatis.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.