Ingredienser
5 dl mjölk
3 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk salt
1 msk mald kummin
25 g jäst
2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
7 dl grahamsmjöl
Instruktioner
Värm mjölk, sirap, salt och kryddor till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan och rör tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet tills du har en elastisk deg. Låt jäsa under duk i 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar som kavlas ut tunt till kakor. Använd kruskavel eller nagga dem med en gaffel. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Om du vill ha variation på brödet, pensla det med lite vatten och strö över vallmofrön eller sesamfrön innan du gräddar det så får du en annan karaktär på brödet. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.