Ingredienser
5 dl mjölk
3 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk salt
1 msk mald kummin
25 g jäst
2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
7 dl grahamsmjöl
Instruktioner
Värm mjölk, sirap, salt och kryddor till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan och rör tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet tills du har en elastisk deg. Låt jäsa under duk i 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar som kavlas ut tunt till kakor. Använd kruskavel eller nagga dem med en gaffel. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Om du vill ha variation på brödet, pensla det med lite vatten och strö över vallmofrön eller sesamfrön innan du gräddar det så får du en annan karaktär på brödet. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12-15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!