Långpannekaka till påsk

En mumsig långpannekaka som räcker till många i påsk. Baka en saftig morotskaka i långpanna med ananas, valnötter och toppa med marshmallowfrosting.
Långpannekaka till påsk
Betyg: (8st)

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 dl flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g rivna morötter
  • 200 g krossad ananas, avrunnen
  • 50 g valnötter, hackade
  • Smör/margarin och Dansukker Rörsocker Strö till formen

Topping

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 gr marshmallows
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering

  • Påskgodis

Smörj en form, cirka 30 x 40 cm, och strö på rörsockret. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt morötter, ananas och valnötter. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175 °C. Stjälp upp kakan.

Blanda grädde, marshmallows och vaniljsocker i en kastrull på spisen och låt smälta på svag värme. Det får inte koka. Låt svalna något innan det ställs i kylskåp i 3-4 timmar. Vispa upp massan med elvisp till en slät och fluffig konsistens. Bred marshmallow-fluffet över kakan och garnera med påskgodis. Skär i rutor.

Receptet är framtaget av

Dansukker