Ingredienser
Grahamsbotten
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
4 äggulor
3 dl crème fraiche
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 msk maizena
Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
3/4 dl färskpressad limesaft
Marinerade rabarber
2 stjälkar rabarber
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Saften av 1/2 lime, gärna obesprutad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Skölj och skär rabarberna och jordgubbarna i bitar. Blanda med muscovadorörsocker och lime och låt stå i minst 30 minuter.
Dekorera pajen med den marinerade rabarbern.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.