Limepaj med jordgubbar

cirka 12 bitar 1 timme + 3 timmar i kylen
Dekorera din syrliga limepaj med färska jordgubbar. Lime och jordgubbar – en härlig smak av sommaren på dessertbordet.
Limepaj med jordgubbar
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Pajdeg

    • 150 g smör
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 31/2 dl vetemjöl
    • 1 äggula

    Limefyllning

    • 4 äggulor
    • 3 dl crème fraiche
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2 msk maizena
    • Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
    • 3/4 dl färskpressad limesaft

    Garnering

    • Färska jordgubbar
    • Skalet av 1 lime, gärna obesprutad

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.

    Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

    Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Garnerna med färska jordgubbar och rivet limeskal.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker