Lingonpaj med italiensk maräng

Baka en otroligt god lingonpaj med italiensk maräng. Små spröda pajer fyllda med rårörda lingon. Spritsa marängen på lingonpajerna och bränn av med brännare.

6 portioner Tid: 45 minuter + 30 minuter att vila

Betyg (30 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
1 dl Dansukker Florsocker
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 nypa salt

Rårörda lingon
225 g lingon
2 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 tsk kanel
1 msk majsstärkelse

Italiensk maräng
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vatten
4 äggvitor

Dessutom behövs
6 tartelettformar

Tillbehör
lättvispad grädde

Instruktioner

Det går bra att byta ut lingonen mot blåbär i den här härliga pajen med fluffig maräng.

Gör så här
1. Knåda samman ingredienserna till degen. Plasta in och låt vila i kylen 30 minuter. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 180 °C.
2. Kavla ut pajdegen och klä in tartelettformarna.
3. Rårörda lingon: Mosa ihop lingon, socker, kanel och majsstärkelse med en gaffel. Fyll formarna med lingonmoset. Grädda cirka 30 minuter.
4. Italiensk maräng: Värm upp sockret och vattnet, mät med termometer och rör inte om. Lägg äggvitorna i en skål och börja vispa dem. När sockerlagen är 121 °C hälls den långsamt ner i en tunn stråle i äggvitorna under vispning.
5. När all sockerlag är nerhälld vispas på hög hastighet 5–10 minuter tills marängen är kall.
6. Spritsa eller täck de svalnade tarteletterna med marängen och bränn av med brännare. Du kan också använda ugnens grillfunktion, passa då noga, för det går snabbt och bränns lätt.

Recept Gustaf Engsner, Danderyd

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?