Lurbullar

Lurbullar är saffransbullar som är fyllda med smör och farinsocker. Dessa underbara lurbullar passar utmärkt på dessertbordet i jul.

30 stycken

Betyg (55 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g smör eller margarin
1/2 l mjölk
50 g jäst
1/2 g saffran
1 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
cirka 16 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Farinsocker

Pensling
ägg
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Ser ut som en slät bulle, men inuti lurar den söta, goda fyllningen!

Smält matfettet och blanda med mjölken. Smula jästen i en skål och tillsätt degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt saffranet, saltet och sockret. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills du har en slät och smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Blanda samman smör och farinsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 2 längder som delas till 30 bitar. Platta till varje bit. Fördela fyllningen på degplattorna. Nyp ihop plattorna till en slät bulle. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ätes med fördel ljumna med ett glas iskall mjölk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.