Lurbullar

Lurbullar är saffransbullar som är fyllda med smör och farinsocker. Dessa underbara lurbullar passar utmärkt på dessertbordet i jul.

30 stycken

Betyg (48 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
1/2 l mjölk
50 g jäst
1/2 g saffran
1 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
cirka 16 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Farinsocker

Pensling
ägg
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Ser ut som en slät bulle, men inuti lurar den söta, goda fyllningen!

Smält matfettet och blanda med mjölken. Smula jästen i en skål och tillsätt degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt saffranet, saltet och sockret. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills du har en slät och smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Blanda samman smör och farinsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 2 längder som delas till 30 bitar. Platta till varje bit. Fördela fyllningen på degplattorna. Nyp ihop plattorna till en slät bulle. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ätes med fördel ljumna med ett glas iskall mjölk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.