Lyckokakor

Här får du receptet på en riktig lyckokaka! Baka kakan, lägg i ett kärleksfullt budskap och dela med dig till alla du älskar!

ca 25-30 st

Betyg (33 st)

Ingredienser

80 g smör
3/4 dl vatten 
4 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt

Dekoration

Kristyr
1 äggvita 
1-2 dl Dansukker Florsocker (till önskad konsistens)
Några droppar röd karamellfärg

Smält rosa choklad
Ruby choklad

Strössel

Instruktioner

Skriv små kärlekshälsningar på avlånga lappar, ca 70x7 mm. Eller använd medföljande lappar om du tycker de passar. Ladda ner kärlekshälsningar här.

Sätt ugnen på 175˚C, vanlig ugn. 

Bryn smör i en kastrull och häll ner i en stor skål eller bunke. Tillsätt vatten och äggvitor och vispa ihop. Vänd ner brun farin strö och strösocker och vispa lite till.

Blanda vetemjöl, majsstärkelse, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner i smeten. Vispa till en slät smet. Om den är för tjock, tillsätt 1 msk vatten.

Klicka ut 1 msk smet per kaka på en plåt med silikonmatta för bäst resultat, men har du ingen kan du använda bakplåtspapper av tjockare kvalitet. Forma smeten till tunna cirklar, ca 10 cm i diameter, med hjälp av baksidan på en sked. Gör två åt gången och grädda i mitten av ugnen ca 6–8 minuter.

Ta ut kakorna från ugnen, vänta ca 1 minut och vänd dem med en stekspade. Lägg en lapp på varje kaka, vänta ytterligare ca 15–30 sekunder och vik sedan kakan på mitten så att den ser ut som ett ”taco-skal”. Håll i varje ände, placera underdelen av kakan mot en glaskant och vik neråt så att ändarna nästan möts, då sluter sig kakan automatiskt runt din lapp. Spricker kakorna lätt när de viks behöver du grädda dom en lite längre stund.

Låt kakorna svalna i en muffinsplåt så att de håller formen.

Kristyr
Vispa samman äggvita, florsocker och några droppar karamellfärg. För fastare konsistens, tillsätt mer florsocker.

Dekorera med kristyr eller smält rosa choklad och strössel, eller dofta lite florsocker över kakorna.

Tips!
Slå gärna in varje lapp i plastfilm, annars fastnar de gärna i kakan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Krämig citronpaj

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken. 

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.