Ingredienser
80 g smör
3/4 dl vatten
4 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt
Dekoration
Kristyr
1 äggvita
1-2 dl Dansukker Florsocker (till önskad konsistens)
Några droppar röd karamellfärg
Smält rosa choklad
Ruby choklad
Strössel
Instruktioner
Skriv små kärlekshälsningar på avlånga lappar, ca 70x7 mm. Eller använd medföljande lappar om du tycker de passar. Ladda ner kärlekshälsningar här.
Sätt ugnen på 175˚C, vanlig ugn.
Bryn smör i en kastrull och häll ner i en stor skål eller bunke. Tillsätt vatten och äggvitor och vispa ihop. Vänd ner brun farin strö och strösocker och vispa lite till.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner i smeten. Vispa till en slät smet. Om den är för tjock, tillsätt 1 msk vatten.
Klicka ut 1 msk smet per kaka på en plåt med silikonmatta för bäst resultat, men har du ingen kan du använda bakplåtspapper av tjockare kvalitet. Forma smeten till tunna cirklar, ca 10 cm i diameter, med hjälp av baksidan på en sked. Gör två åt gången och grädda i mitten av ugnen ca 6–8 minuter.
Ta ut kakorna från ugnen, vänta ca 1 minut och vänd dem med en stekspade. Lägg en lapp på varje kaka, vänta ytterligare ca 15–30 sekunder och vik sedan kakan på mitten så att den ser ut som ett ”taco-skal”. Håll i varje ände, placera underdelen av kakan mot en glaskant och vik neråt så att ändarna nästan möts, då sluter sig kakan automatiskt runt din lapp. Spricker kakorna lätt när de viks behöver du grädda dom en lite längre stund.
Låt kakorna svalna i en muffinsplåt så att de håller formen.
Kristyr
Vispa samman äggvita, florsocker och några droppar karamellfärg. För fastare konsistens, tillsätt mer florsocker.
Dekorera med kristyr eller smält rosa choklad och strössel, eller dofta lite florsocker över kakorna.
Tips!
Slå gärna in varje lapp i plastfilm, annars fastnar de gärna i kakan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.