Lyxig pannkakstårta med bananfyllning

Fluffiga pannkakor med banan och hasselnötsfyllning. Blir en hit hos båda stora och små.

4 personer

Betyg (9 st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 ägg, delade i gulor och vitor
3 msk vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/4 krm salt

Fyllning 1
200 g hasselnötter
2 dl Dansukker Florsocker
1 dl grädde

Fyllning 2
3 dl vispgrädde
2 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
2-3 bananer

Garnering
Dansukker Florsocker
jordgubbar

smör eller margarin till gräddningen

Instruktioner

Vispa grädden och äggvitan fast var för sig. Blanda ner äggulorna i grädden. Blanda samman mjöl, salt och vaniljsocker och sikta ner i gräddsmeten. Till sist vänds äggvitorna ner i smeten.

Mal eller hacka hasselnötterna fint. Blanda samman nötterna, florsockret och grädden till en smet.

Vispa grädden till fyllningen fast tillsammans med florsockret. Vänd i kesellan.

Grädda pannkakor i smord stekpanna. Låt svalna något. Skiva bananerna. Bred först nötfyllning på pannkakorna, därefter läggs skivad banan och sist breds gräddblandningen på. Lägg pannkakorna ovanpå varandra. Den översta utan fyllning. Pudra florsocker över tårtan och garnera med jordgubbar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.