Mandel och äpplekaka - Recept

Mandel och äpplekaka

cirka 6 portioner
Ta vara på årets äppleskörd och baka denna ljuvliga mandel och äpplekaka. Äpple och mandel är riktigt gott ihop. Servera med en klick grädde och njut!
Mandel och äpplekaka
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • 3 äpplen
  • 100 g skalad mandel

Vispa matfett, rörsocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner äggulorna, en i taget och därefter mjölet. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar cirka 2 cm stora. Blanda äpplebitar och mandel i smeten. Häll upp smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;