Ingredienser
Lemon curd
2 dl Dansukker Syltsocker
2 äggulor
1 ägg
1 tsk majsstärkelse
3 citroner, ekologiska (1 dl av saften)
100 g smör, rumsvarmt
Mandelkaka
200 g smör
125 g Dansukker Svenskt Strösocker
75 g Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 ägg
400 g mandelmjöl
mandelspån
penséer, valfritt
Instruktioner
Börja med lemoncurden så att den får stelna. Vispa samman syltsocker, ägg, äggulor och majsstärkelse i en kastrull.
Tillsätt zest från de tre citronerna samt 1 dl citronsaft.
Ställ kastrullen på plattan och värm upp på medelvärme under omrörning i ca 3 minuter. Ta av från plattan och tillsätt smöret i omgångar och rör runt tills det smält.
Sila av curden och häll upp i en väl rengjord burk. Ställ in i kylen när din lemon curd har svalnat.
Gör mandelkakan. Sätt ugnen på 175 °C.
Klä en 24 cm stor springform med bakplåtspapper.
Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandelmjölet och blanda samman.
Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt.
Dekorera kakan med lemon curd och eventuellt lite vackra ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.