Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola

cirka 25 stycken

Betyg (44 st)

Ingredienser

150 g sötmandel
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita

Fyllning
100 g mjuk nougat

Kola
200 g valfria nötter
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den malda mandeln med florsockret och äggvitan till en fast deg. Tryck ut degen i små folieformar som sätt spå en plåt.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Skär under tiden nougaten i lika många bitar som formarna är. Lägg en nougat bit i varje form direkt de kommer ut ur ugnen.

Blanda samman grädde, sirap och socker i en gryta och sjud tills smeten är fast. Rör om då och då. Blanda nötterna i kolan och fördela därefter nötkolan i formarna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!