Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola

cirka 25 stycken

Betyg (52 st)

Ingredienser

150 g sötmandel
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita

Fyllning
100 g mjuk nougat

Kola
200 g valfria nötter
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den malda mandeln med florsockret och äggvitan till en fast deg. Tryck ut degen i små folieformar som sätt spå en plåt.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Skär under tiden nougaten i lika många bitar som formarna är. Lägg en nougat bit i varje form direkt de kommer ut ur ugnen.

Blanda samman grädde, sirap och socker i en gryta och sjud tills smeten är fast. Rör om då och då. Blanda nötterna i kolan och fördela därefter nötkolan i formarna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.