Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola

Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola

cirka 25 stycken
Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola
Betyg (38st)

Ingredienser

150 g sötmandel
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita

Fyllning
100 g mjuk nougat

Kola
200 g valfria nötter
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den malda mandeln med florsockret och äggvitan till en fast deg. Tryck ut degen i små folieformar som sätt spå en plåt.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Skär under tiden nougaten i lika många bitar som formarna är. Lägg en nougat bit i varje form direkt de kommer ut ur ugnen.

Blanda samman grädde, sirap och socker i en gryta och sjud tills smeten är fast. Rör om då och då. Blanda nötterna i kolan och fördela därefter nötkolan i formarna. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;