Ingredienser
5 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker, gärna ekologiskt
3/4 dl kokande vatten
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g mald mandel
Fyllning
100 g torkade aprikoser
2 dl vatten
2 dl Dansukker Syltsocker
5 dl grädde
4 äggulor
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Maizenamjöl
100 g rumsvarmt smör
Garnering
Dansukker Florsocker
påskgodis
Instruktioner
Börja med aprikoserna till fyllningen. Skär aprikoserna i mycket små bitar eller mixa dem med vattnet. Blanda aprikoser, vatten och syltsocker i en gryta och sjud under omrörning i fem minuter. Skumma. Ställ åt sidan.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och hälften av sockret lätt och pösigt. Tillsätt vattnet. Vitorna och saltet vispas fast innan resten av sockret vispas i. Blanda vetemjöl, bakpulver och mandel och vänd ner i äggulesmeten. Vänd försiktigt i äggvitesmeten. Häll upp i smord och bröad springform, cirka 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna innan den delas i fyra bottnar.
Blanda grädde, äggulor, florsocker och maizenamjöl i en gryta och koka under omrörning till det tjocknar. Sila krämen och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt vaniljsockret och smöret och rör tills smöret är inblandat i krämen. Sätt lock på grytan och ställ i kylskåp för att svalna. Bred aprikossylten på tre av bottnarna. Fördela krämen ovanpå sylten och lägg samman bottnarna. Garnera tårtan med florsocker och godisbitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!