Mangorutor

Mangorutor är det perfekta godiset i påsk. Njut av ett härligt mangotäcke, mandelfyllning och en spröd mördegsbotten. Skär i små rutor och servera.

25 stycken

Betyg (0 st)

Ingredienser

Mördeg
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 ägg
1 msk Dansukker Glykossirap

 

Fyllning
100 g sötmandel
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl Dansukker Rörsocker Strö

 

Gelé
200 g mangopuré (1 burk barnmat)
2 dl Dansukker Gelésocker Multi 

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till mördegen på bakbordet. Låt degen vila i kyl i 1 timme.

 

Kavla ut degen på bakplåtspapper till en kaka 20x25 cm. Lägg i en långpanna. Finhacka mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen och rörsockret lätt och luftigt. Tillsätt mandeln och matfettet.

 

Fördela fyllningen över degplattan. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 20 minuter.

 

Blanda gelésocker och mangopuré i en kastrull och koka i en halv minut. Fördela gelén över kakan. Skär i 25 rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.