Ingredienser
Saltkola
75 g Dansukker Strösocker
1 dl vispgrädde
Salt
Maräng
3 äggvitor
150 g Dansukker Strösocker
1 tsk citronsaft
Instruktioner
Saltkola
Smält sockret till en ljusbrun lag på medelhög värme, använd en stor gryta med tjock botten, så att karamellen inte bildar ett för tjockt lager. Värm under tiden upp grädden i en annan kastrull. Ta av det karamelliserade sockret från värmen, tillsätt den varma grädden och vispa noga med ballongvisp till en slät kolacreme. Häll kolacremen i en skål och smaksätt med salt. Låt svalna.
Maräng
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker lite i taget under ständig vispning. Tillsätt till sist citron. Fördela marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10 lika stora rundlar.
Klicka en dryg sked saltkola på varje maräng och använd en brödsticka för att skapa ett virvelmönster.
Grädda marängerna i 100 graders ugn i 90 minuter.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.