Maräng med saltkola

10 st.
Spröd och segsmarrig maräng med saltkola som är garanterat beroendeframkallande!
Maräng med saltkola
Betyg: (105st)

Ingredienser

    Saltkola

    • 75 g Dansukker Strösocker
    • 1 dl vispgrädde
    • Salt

    Maräng

    • 3 äggvitor
    • 150 g Dansukker Strösocker
    • 1 tsk citronsaft

    Saltkola
    Smält sockret till en ljusbrun lag på medelhög värme, använd en stor gryta med tjock botten, så att karamellen inte bildar ett för tjockt lager. Värm under tiden upp grädden i en annan kastrull. Ta av det karamelliserade sockret från värmen, tillsätt den varma grädden och vispa noga med ballongvisp till en slät kolacreme. Häll kolacremen i en skål och smaksätt med salt. Låt svalna.

    Maräng
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker lite i taget under ständig vispning. Tillsätt till sist citron. Fördela marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10 lika stora rundlar.
    Klicka en dryg sked saltkola på varje maräng och använd en brödsticka för att skapa ett virvelmönster.
    Grädda marängerna i 100 graders ugn i 90 minuter.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker