Ingredienser
Sockerkaksbotten
100 g smör, mjukt
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor (spar vitorna till marängen)
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Till topping
1 dl jordgubbar, mogna
1 msk Dansukker Florsocker
5 dl vispgrädde
1/2 l jordgubbar
4 msk kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C. Lägg bakplåtspapper i botten på en plåt 35x25 cm.
Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och fortsätt vispa lite. Sikta ihop bakpulver och vetemjöl. Blanda ihop alla ingredienser. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i formen.
Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt lite sockret i taget. Vispa ytterligare ett par minuter till en maräng. Bred ut marängen på smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter, tills marängen börjar få lite färg. Ta ut den och låt den svalna helt.
Snoppa jordgubbarna, mixa eller mosa ihop dem tillsammans med florsockret. Vispa grädden. Vänd i de mixade jordgubbarna så att grädden blir marmorerad. Bred ut jordgubbsgrädden över marängen.
Strö över kokos och garnera med halverade jordgubbar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?