Maräng- och jordgubbstårta

Maräng- och jorgubbstårta till sommarens alla fester. En sockerkaksbotten med maräng som är toppad härlig jordgubbsgrädde. Festen kan börja!

ca 20 bitar

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (52 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sockerkaksbotten
100 g smör, mjukt
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor (spar vitorna till marängen)
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Till topping
1 dl jordgubbar, mogna
1 msk Dansukker Florsocker
5 dl vispgrädde
1/2 l jordgubbar
4 msk kokos

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C. Lägg bakplåtspapper i botten på en plåt 35x25 cm. 

Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och fortsätt vispa lite. Sikta ihop bakpulver och vetemjöl. Blanda ihop alla ingredienser. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i formen. 

Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt lite sockret i taget. Vispa ytterligare ett par minuter till en maräng. Bred ut marängen på smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter, tills marängen börjar få lite färg. Ta ut den och låt den svalna helt. 

Snoppa jordgubbarna, mixa eller mosa ihop dem tillsammans med florsockret. Vispa grädden. Vänd i de mixade jordgubbarna så att grädden blir marmorerad. Bred ut jordgubbsgrädden över marängen.

Strö över kokos och garnera med halverade jordgubbar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.