Marängbakelse

1,5 timme
Marängbakelse
Betyg: (19st)

Ingredienser

    Maräng

    • 3 äggvitor (100 ml)
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 1/2 krm ättiksprit

    Fyllning

    • 200 g färska eller frysta bär
    • 1 dl vispgrädde
    • 100 g kesella
    • 1 msk Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Garnering

    • 1 msk Dansukker Florsocker
    • frukt eller bär

    Sätt ugnen på 100 °C. Rita hjärtan, tre till varje bakelse, cirka 10 cm höga på baksidan av ett bakplåtspapper. Smöra och mjöla markeringarna. Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret vitt och pösigt. Vänd försiktigt i resten av sockret. Bred eller spritsa ut smet i de smorda och mjölade markeringarna. Resterande smet kan bara klickas ut till vanliga maränger. (Kan t ex användas till marängsviss). Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna på galler. Vispa grädde, gelésocker och vaniljsocker fast. Rör ner bären och kesellan i grädden. Lägg fyllningen mellan marängerna precis före serveringen (Om man vill göra bakelserna i förväg, kan man pensla marängerna med smält choklad så att de inte blöts upp av fyllningen. Väljer man vit choklad syns den inte.) Garnera bakelserna med lite frukt eller bär som pudras med florsocker.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker