Marängsvisstårta

Marängsvisstårta

16 port. 1,5 tim. + 5 tim i frys
Tänk dig favoriten marängsviss, fast som en tårta! Vår marängsvisstårta har en smak av rom- och russincheesecake och är ett fräscht inslag på efterrättsbordet. Garnera med vispgrädde, banan och krossade chokladcookies.
Marängsvisstårta
Betyg (43st)

Ingredienser

    Maränger

    • 3 äggvitor
    • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1/2 tsk citron

    Rom- och russincheesecake

    • 1/2-1 dl mörk rom
    • 1 dl russin
    • 3 äggulor
    • 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
    • 2 msk Dansukker Glykossirap
    • 150 g färskost
    • 3 dl vispgrädde

    Chokladsås

    • 1 msk smör
    • 1 1/2 msk kakao
    • 2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
    • 1 msk Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 dl vispgrädde

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 banan
    • chokladcookies, krossade

    Lägg russin i rom och låt stå till cheesecaken.

    Gör marängerna. Sätt ugnen på 125°C.

    Vispa äggvita och hälften av sockret i en bunke. Vispa på hög hastighet tills den börjar vitna. Tillsätt resten av sockret och citron.

    Vispa till en fast maräng. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

    Gör cheesecaken. Vispa äggulor, socker och glykossirap pösigt. Vänd ner färskosten. Vispa upp grädde och vänd ner i äggsmeten. Om önskat, tillsätt rom- och russinblandningen och rör om.

    Koka ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, tills den tjocknat.

    Krossa ca 130 g maränger och lika mycket chokladcookies i en skål. Lägg 1/3 av smulorna i en springform, ca 26 cm i diameter. Häll över halva cheesecakesmeten och ringla ner lite chokladsås.
    Upprepa allt en gång och plasta. Frys i 5 tim.

    Vispa grädde och skär bananen i fyra skivor på längden. Ta ut tårtan precis innan servering och placera den på ett tårtfat.

    Klicka ut grädden på toppen och lägg på bananskivorna. Ringla chokladsås över och strö till sist resten av maräng och chokladcookieblandning runt kanten av tårtan och på toppen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;