Marängtårta med bär

Betyg (21 st)

Sätt betyg

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker

Fyllning
5 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 l färska bär

Garnering
färska bär

Instruktioner

Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 24 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på knappt 125 °C.

Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Spritsa eller bre ut smeten i rundlarna på bakplåtspapperet.

Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid cirka 2 timmar. Lossa bottnarna från papperet. Låt svalna på galler.

Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Rensa bären och blanda ner dem i grädden. Bred gräddblandningen på två av bottnarna och lägg samman dem. Den översta garneras med färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.