Marängtårta med bär

Betyg (19 st)

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker

Fyllning
5 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 l färska bär

Garnering
färska bär

Instruktioner

Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 24 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på knappt 125 °C.

Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Spritsa eller bre ut smeten i rundlarna på bakplåtspapperet.

Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid cirka 2 timmar. Lossa bottnarna från papperet. Låt svalna på galler.

Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Rensa bären och blanda ner dem i grädden. Bred gräddblandningen på två av bottnarna och lägg samman dem. Den översta garneras med färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.