Marängtårta med bär

Marängtårta med bär
Betyg: (16st)

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker

Fyllning
5 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 l färska bär

Garnering
färska bär

Markera på bakplåtspapper 3 rundlar med 24 cm i diameter. Smöra och mjöla rundlarna. Sätt ugnen på knappt 125 °C.

Vispa äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills marängen är tjock och fast. Spritsa eller bre ut smeten i rundlarna på bakplåtspapperet.

Sätt in alla plåtarna på en gång i ugnen, men skifta plats på dem då och då. Total gräddningstid cirka 2 timmar. Lossa bottnarna från papperet. Låt svalna på galler.

Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Rensa bären och blanda ner dem i grädden. Bred gräddblandningen på två av bottnarna och lägg samman dem. Den översta garneras med färska bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker