Marsipanjulgris färgad med rödbeta - Recept

Marsipanjulgris färgad med rödbeta

Ca 10 grisar 1 timme
Marsipanjulgris är ett roligt pyssel. Färga dina marsipangrisar med rödbeta och få de läckert rosa. Teas marsipanjulgris är både fin att titta på och äta.
- Recept Tea Malmegård
Marsipanjulgris färgad med rödbeta
Betyg (1st)

Ingredienser

  Marsipan

  • 1/2 msk rödbetsjuice
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 1/4 dl Dansukker Eko Socker
  • 1 st äggvita
  • 2 msk (knappt) kallt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 5 d Dansukker Eko Florsocker

  Skala rödbetan och riv den på ett rivjärn. Krama ur juicen genom en sil.

  Mixa mandelmjöl och socker ordentligt i en matberedare.

  Tillsätt äggvita, vatten, rödbetsjuice och olja med maskinen igång. Se till att skrapa kanterna så att allt blandas ordentligt.

  Häll i florsockret i omgångar och arbeta smeten tills den går ihop.

  Forma grisarna precis som du vill. Låt fantasin flöda!

  MEN… om du vill göra en större julgris med tre kultingar (som på bilden) gör du så här: Dela marsipanen i två delar och dela sedan en del i ytterligare 4 delar. Den stora delen blir kroppen och de fyra mindre blir julgrisens huvud och de tre kultingarna. Nyp av en bit från varje ”kropp” och rulla knorrarna. Forma sedan kropparna och fäst knorrarna. Lägg den större kroppen på önskat serveringsfat och sväng den något. Använd baksidan på en kniv för att markera väck och lår. Lägg kultingarna ”under magen”. Forma nu huvudet på den stora grisen. Nyp av en bit och rulla två droppar. Rulla sedan till huvudet. Tänk formen som ett päron som åkt i backen. Sätt den större delen mot kroppen. Platta till dropparna och forma till två öron och sätt i vecket mellan kropp och huvud. Sätt i två kulformade strössel som ögon och klicka i två prickar med smält mörk choklad som pupiller.

  Se film: Så här gör du Marsipanjulgris


  ;