Marsipanjulgris färgad med rödbeta

- Recept Tea Malmegård
Marsipanjulgris är ett roligt pyssel. Färga dina marsipangrisar med rödbeta och få de läckert rosa. Teas marsipanjulgris är både fin att titta på och äta.

Ca 10 grisar

PT55M

1 timme

Betyg (9 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Marsipan
1/2 msk rödbetsjuice
4 dl mandelmjöl
2 1/4 dl Dansukker Eko Socker
1 st äggvita
2 msk (knappt) kallt vatten
1 msk rapsolja
5 d Dansukker Eko Florsocker

Instruktioner

Skala rödbetan och riv den på ett rivjärn. Krama ur juicen genom en sil.

Mixa mandelmjöl och socker ordentligt i en matberedare.

Tillsätt äggvita, vatten, rödbetsjuice och olja med maskinen igång. Se till att skrapa kanterna så att allt blandas ordentligt.

Häll i florsockret i omgångar och arbeta smeten tills den går ihop.

Forma grisarna precis som du vill. Låt fantasin flöda!

MEN… om du vill göra en större julgris med tre kultingar (som på bilden) gör du så här: Dela marsipanen i två delar och dela sedan en del i ytterligare 4 delar. Den stora delen blir kroppen och de fyra mindre blir julgrisens huvud och de tre kultingarna. Nyp av en bit från varje ”kropp” och rulla knorrarna. Forma sedan kropparna och fäst knorrarna. Lägg den större kroppen på önskat serveringsfat och sväng den något. Använd baksidan på en kniv för att markera väck och lår. Lägg kultingarna ”under magen”. Forma nu huvudet på den stora grisen. Nyp av en bit och rulla två droppar. Rulla sedan till huvudet. Tänk formen som ett päron som åkt i backen. Sätt den större delen mot kroppen. Platta till dropparna och forma till två öron och sätt i vecket mellan kropp och huvud. Sätt i två kulformade strössel som ögon och klicka i två prickar med smält mörk choklad som pupiller.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?