Marsipankaka med citron och knaprigt täcke

- Recept Anne au Chocolat
Saftig marsipankaka med syrlig citronsmak och knaprigt täcke. Håller sig färsk och god i flera dagar.

8–10 personer

Betyg (830 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaksmet
150 g Dansukker Svenskt Strösocker
150 g marsipan, riven
150 g smör, mjukt
3 ägg
75 g vetemjöl
Finrivet skal av 1 ekologisk citron

Knaprigt täcke
30 g mandel
30 g Dansukker Farinsocker
40 g smör, kallt
50 g vetemjöl
1 nypa salt

1 msk Dansukker Pärlsocker

Dekoration
Citronskal
Mynta
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Kaksmet
Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Vispa marsipan och socker väl i en skål. Tillsätt smör under ständig omrörning. Vispa ner äggen ett i taget. Vänd till sist ner vetemjöl och citronskal i smeten. Häll smeten i en smord springform (20 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper.

Knaprigt täcke
Lägg mandeln i en minihackare och finfördela. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt samman. Fördela i små klumpar över kaksmeten. Strö pärlsocker över och grädda kakan i 45–50 minuter. Kontrollera om kakan är färdiggräddad med en brödsticka. Låt kakan svalna i formen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.