Marsipankaka med citron och knaprigt täcke

- Recept Anne au Chocolat
Saftig marsipankaka med syrlig citronsmak och knaprigt täcke. Håller sig färsk och god i flera dagar.

8–10 personer

Betyg (346 st)

Ingredienser

Kaksmet
150 g Dansukker Svenskt Strösocker
150 g marsipan, riven
150 g smör, mjukt
3 ägg
75 g vetemjöl
Finrivet skal av 1 ekologisk citron

Knaprigt täcke
30 g mandel
30 g Dansukker Farinsocker
40 g smör, kallt
50 g vetemjöl
1 nypa salt

1 msk Dansukker Pärlsocker

Dekoration
Citronskal
Mynta
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Kaksmet
Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Vispa marsipan och socker väl i en skål. Tillsätt smör under ständig omrörning. Vispa ner äggen ett i taget. Vänd till sist ner vetemjöl och citronskal i smeten. Häll smeten i en smord springform (20 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper.

Knaprigt täcke
Lägg mandeln i en minihackare och finfördela. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt samman. Fördela i små klumpar över kaksmeten. Strö pärlsocker över och grädda kakan i 45–50 minuter. Kontrollera om kakan är färdiggräddad med en brödsticka. Låt kakan svalna i formen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.