Matigt pinnbröd - Recept

Matigt pinnbröd

16 stycken ca 40 minuter
Pinnbröd, ljuvligt nygräddat till picknicken. Ut och grilla ditt eget pinnbröd med smak av ost, oregano, pesto eller varför inte helt naturellt.
Matigt pinnbröd
Betyg (27st)

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk Dansukker Brödsirap
  • 7 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Smaksättning 1

  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk oregano

Smaksättning 2

  • 2 dl parmesanost
  • 1 msk pesto rosso

Förbered degen till pinnbrödet hemma och ta med i en påse. Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet i en bunke. Arbeta degen jämn.

Om du vill, tillsätt valfri smaksättning och arbeta degen jämn. Om det behövs tillsätt lite extra vetemjöl så att degen inte blir för kladdig.

Ta med degen ut. Dela degen i 16 bitar och rulla ut bitarna till längder mellan dina händer. Snurra längderna runt pinnar och grilla.

Vill du göra pinnbröden i ugnen kan du snurralängderna till snäckor och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C, varmluft.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;