Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olja
cirka 10 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl riven parmesan
2 dl riven Västerbottenost
2 dl hackade, färska örtkryddor
Pensling
ägg
Garnering
flingsalt
sesamfrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt, sirap, salt, sesamfrön och olja. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till rektanglar, cirka 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flingsalt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!