Matsnäckor

40 stycken

1,5 timme

Betyg (33 st)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olja
cirka 10 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl riven parmesan
2 dl riven Västerbottenost
2 dl hackade, färska örtkryddor

Pensling
ägg

Garnering
flingsalt
sesamfrön

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt, sirap, salt, sesamfrön och olja. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till rektanglar, cirka 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på flingsalt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.