Vispad hasselnötspannacotta
2 dl hasselnötter
5 dl grädde
1,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl hasselnötskräm
2,5 gelatinblad
Mjölkchokladsmousse
2,5 dl mjölk
2 st gelatinblad
3 dl mjölkchoklad, hackad
5 dl grädde
Dulche-namelaka
1 dl mjölk
1,5 st gelatinblad
2 dl dulchechoklad
2 dl grädde
Vispad hasselnötspannacotta
Rosta hasselnötterna på 200 grader i cirka 7 minuter.
Koka upp hasselnötterna med grädde, hasselnötskräm och strösocker.
Rör ner gelatinet, sila och kyl i 12 timmar. Vispa upp och fyll upp i spritspåse.
Mjölkchokladsmousse
Koka upp mjölken. Ta av från värmen och tillsätt gelatin. Häll över chokladen och mixa slät. Vid 35 grader tillsätt vispad grädde.
Dulche-namelaka
Koka upp mjölk. Rör ner gelatin. Mixa ner i chokladen. Mixa ner grädden med stavmixer.
Recept Joel Lindqvist