Mjukseg syltkaka

En mjukseg syltkaka är ett roligt alternativ till de vanliga hallongrottorna. Syltkakan blir kladdig i mitten och bakas med fördel i en brödform.

10-12 bitar

40 minuter

Betyg (82 st)

Ingredienser

150 g smör
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Topping
ca 1 dl plommonsylt eller valfri sylt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C.

Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en smet.

Lägg ett bakplåtspapper i en brödform, ca 1 liter. Häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter så att kakan får lite yta. Ta ut den från ugnen och lägg sylt längs med mitten av kakan.

Grädda ytterligare 20-25 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?