Mjukseg syltkaka

En mjukseg syltkaka är ett roligt alternativ till de vanliga hallongrottorna. Syltkakan blir kladdig i mitten och bakas med fördel i en brödform.

10-12 bitar

40 minuter

Betyg (77 st)

Ingredienser

150 g smör
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Topping
ca 1 dl plommonsylt eller valfri sylt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C.

Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en smet.

Lägg ett bakplåtspapper i en brödform, ca 1 liter. Häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter så att kakan får lite yta. Ta ut den från ugnen och lägg sylt längs med mitten av kakan.

Grädda ytterligare 20-25 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.