Ingredienser
Pajskal
150 g havrekex
100 g hackade hasselnötter
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
125 g smör eller margarin
Glass
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1-2 rör Nescafé Espresso
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
Sås
1 msk smör eller margarin
2 msk kakao
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl grädde
Tillbehör
500 g (1 liter) färska bär t ex hallon och blåbär
Instruktioner
Krossa kexen och blanda dem med nötter och rörsocker i en skål. Smält matfettet och blanda ner i skålen. Tryck ut kexmassan i botten och på kanterna i en form. Ställ i kylskåp. Vispa grädde och vaniljsocker till fast skum i en skål. Vispa ägg och florsocker lätt och luftigt i en annan skål. Tillsätt espressopulvret och sirapen och vispa tills det löst sig. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll smeten i formen. Frys pajen i minst tre timmar.
Smält matfettet till såsen i en kastrull och tillsätt kakaon. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Servera tårtan med chokladsåsen och färska bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.