Mockaglasstårta med bär och chokladsås

cirka 8 portioner

Betyg (4 st)

Ingredienser

Pajskal
150 g havrekex
100 g hackade hasselnötter
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
125 g smör eller margarin

Glass
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor
1/2 dl Dansukker Florsocker
1-2 rör Nescafé Espresso
1/2 dl Dansukker Vit Sirap

Sås
1 msk smör eller margarin
2 msk kakao
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl grädde

Tillbehör
500 g (1 liter) färska bär t ex hallon och blåbär

Instruktioner

Krossa kexen och blanda dem med nötter och rörsocker i en skål. Smält matfettet och blanda ner i skålen. Tryck ut kexmassan i botten och på kanterna i en form. Ställ i kylskåp. Vispa grädde och vaniljsocker till fast skum i en skål. Vispa ägg och florsocker lätt och luftigt i en annan skål. Tillsätt espressopulvret och sirapen och vispa tills det löst sig. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll smeten i formen. Frys pajen i minst tre timmar.

Smält matfettet till såsen i en kastrull och tillsätt kakaon. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Servera tårtan med chokladsåsen och färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.