Mockaglasstårta med bär och chokladsås

cirka 8 portioner
Mockaglasstårta med bär och chokladsås
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Pajskal

    • 150 g havrekex
    • 100 g hackade hasselnötter
    • 3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 125 g smör eller margarin

    Glass

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 äggulor
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1-2 rör Nescafé Espresso
    • 1/2 dl Dansukker Vit Sirap

    Sås

    • 1 msk smör eller margarin
    • 2 msk kakao
    • 1 msk Dansukker Muscovadosirap
    • 3 msk Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 dl grädde

    Tillbehör

    • 500 g (1 liter) färska bär t ex hallon och blåbär

    Krossa kexen och blanda dem med nötter och rörsocker i en skål. Smält matfettet och blanda ner i skålen. Tryck ut kexmassan i botten och på kanterna i en form. Ställ i kylskåp. Vispa grädde och vaniljsocker till fast skum i en skål. Vispa ägg och florsocker lätt och luftigt i en annan skål. Tillsätt espressopulvret och sirapen och vispa tills det löst sig. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll smeten i formen. Frys pajen i minst tre timmar.

    Smält matfettet till såsen i en kastrull och tillsätt kakaon. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Servera tårtan med chokladsåsen och färska bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker