Mördegsformar med kola

cirka 25 stycken, beroende på formarnas storlek
Mördegsformar med kola
Betyg: (20st)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk Dansukker Florsocker
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 2 msk Dansukker Glykossirap

Garnering

  • 1 dl Dansukker Florsocker

Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme. Tryck ut degen i formar. Nagga. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 6-8 minuter låt svalna innan de tas ur formarna. Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 120 °C eller gör ett kulprov. Fyll kolan i formarna. Dofta lite florsocker över kakorna vid serveringen eller blanda florsockret med lite vatten och bre glasyr över kolan.

Receptet är framtaget av

Dansukker