Mördegskakor till påsk

Mördegskakor till påsk

cirka 30 stycken dubbla
Låt kreativiteten flöda i påsk med dessa påskiga mördegskakor. Ladda ner påskiga mallar och baka mördegskakor med chokladfyllning. Dekorera med färgglad glasyr.
Mördegskakor till påsk
Betyg (5st)

Ingredienser

4 1/4 dl vetemjöl
50 g mald mandel
2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
150 g rumstempererat smör eller margarin

Fyllning
200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
50 g smör eller margarin

Garnering
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin eller olja
2 msk vatten, saft eller juice

Ladda ner vår mall

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp. Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.

Tips
Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;