Mördegskakor till påsk

Låt kreativiteten flöda i påsk med dessa påskiga mördegskakor. Ladda ner påskiga mallar och baka mördegskakor med chokladfyllning. Dekorera med färgglad glasyr.

cirka 30 stycken dubbla

Betyg (5 st)

Ingredienser

4 1/4 dl vetemjöl
50 g mald mandel
2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
150 g rumstempererat smör eller margarin

Fyllning
200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
50 g smör eller margarin

Garnering
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin eller olja
2 msk vatten, saft eller juice

Ladda ner vår mall

Instruktioner

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp. Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.

Tips
Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.