Mördegskakor till påsk

Låt kreativiteten flöda i påsk med dessa påskiga mördegskakor. Ladda ner påskiga mallar och baka mördegskakor med chokladfyllning. Dekorera med färgglad glasyr.

cirka 30 stycken dubbla

Betyg (10 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 1/4 dl vetemjöl
50 g mald mandel
2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
150 g rumstempererat smör eller margarin

Fyllning
200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
50 g smör eller margarin

Garnering
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin eller olja
2 msk vatten, saft eller juice

Ladda ner vår mall

Instruktioner

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp. Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.

Tips
Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?