Morotskaka

En morotskaka som är lätt att baka och som smakar fantastiskt.

Betyg (267 st)

Ingredienser

2 ägg
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 1/2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 msk vallmofrö
3 dl rivna morötter
1 rivet äpple

Glasyr
150 g Philadelphia naturell light
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
skal av 1/2 lime, gärna obesprutad
1 msk färskpressad limesaft

Dekoration
skal av lime, gärna obesprutad
vallmofrö

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Smörj en form, cirka 25x18 cm.

Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt vallmofrö.

Skala och riv morötterna och äpplet och vänd ner i smeten. Blanda väl. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Låt svalna och stjälp sedan upp kakan.

Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren över morotskakan. Dekorera med limezest och vallmofrön.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.