Ingredienser
Morotskaka
300 g morot
1 dl Dansukker Brun Farin Strö
6 dl vetemjöl
5 dl Dansukker Strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljpulver
1 msk malen kanel
2 tsk malen ingefära
4 ägg
2 1/2 dl neutral olja
140 g krossad ananas (liten burk)
Frosting
400 g färskost
4 dl Dansukker Florsocker
1 limefrukt, juicen av
Topping
valnötter, hackade
Instruktioner
Gör morotskakan. Sätt ugnen på 175 °C.
Kläd en långpanna med bakplåtspapper.
Riv morötterna fint och blanda med äggen, oljan och ananassen i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda sedan ihop med morotsblandningen tills du har en jämn smet.
Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Gör frotsingen. Sikta ner florsockret i en bunke och vispa ihop tillsammans med färskosten och limejuicen med en elvisp tills du har en jämn frosting.
Bre på frostingen på morotskakan och strö över lite hackade valnötter (valfritt). Skär i bitar och njut!
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.