Morotskaka med färskostglasyr

- Recept Anne au Chocolat
Den här morotskakan är otroligt saftig och bjuder på en kryddig smak och sammetslen färskostcreme med friska stänk av lime.

8–10 personer

Betyg (98 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Morotskaka
200 g morötter, grovrivna
1 dl smakneutral olja, t.ex. solrosolja
2 ägg
150 g Dansukker Svenskt Strösocker
150 g Dansukker Mörk Sirap
140 g mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1,5 tsk malen ingefära
1/3 tsk salt

Färskostcreme
200 g färskost, t.ex. Philadelphia
75 g smör, mjukt
75 g Dansukker Florsocker
Finrivet skal av 1 ekologisk lime
Saft av ½ lime

Instruktioner

Morotskaka
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en rund kakform (22 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt in kakan i kall ugn, sätt på ugnen och grädda den i ca 45 minuter i 180 grader varmluft. Kontrollera om kakan är färdiggräddad med en brödsticka. Låt morotskakan svalna helt i formen.

Färskostcreme
Vispa alla ingredienser till en slät kräm och bred ut glasyren över morotskakan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.