Nallepepparkakor

Nallepepparkakor, ett sätt att göra pepparkakor på utan en massa pepparkaksformar. Dela pepparkaksdegen i olika små bitar och sätt ihop till en nalle!

cirka 30 stycken

Betyg (4 st)

Ingredienser

1 1/2 dl kaffegrädde
4 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 msk vatten
11 dl vetemjöl

Instruktioner

Rör samman grädde, socker, sirap och kryddor. Lös upp bikarbonaten i vattnet och rör ner i smeten. Arbeta in mjölet i smeten och arbeta degen smidig. Låt degen vila över natten.

Dela degen i fyra bitar. Av varje degbit skall det bli 10 större bitar till kroppen, 10 något mindre bitar till huvudet och 40 stycken bitar till armar och ben samt 20 små till öronen. Forma stänger av de som skall bli armar och ben, de andra rullas till kulor. Sätt samman till nallar som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Sätt en pinne i varje nalle så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler. Garnera med kristyr.

Degen kan även bakas ut till vanliga, runda smörgåspepparkakor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.