No bake Crème brûlée

Denna No bake Crème brûlée är en korsning mellan Crème brûlée och pannacotta. Passionsgelén höjer denna krämiga dessert till en ny nivå.

4 stycken

30 minuter + 3 timmar kyltid

Betyg (0 st)

Ingredienser

Passionsgelé
1 dl passionsfruktssaft, ca 8 stycken frukter
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crème brûlée
4 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Gröp ur passionsfrukten och sila genom en finmaskig sil. Häll passionssaften i en kastrull tillsammans med gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll gelén i portionsformar och låt stelna i kylen 1 timme.

Gör crème brûléen. Blanda grädde, gelésocker, vaniljsocker och äggulor i en kastrull. Låt koka i 3 min och rör om under tiden. Låt svalna någon minut och häll sedan smeten över passionsgelén. Ställ tillbaka formarna i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Häll rörsocker på toppen av bruléerna och bränn av med en brännare.

Tips! Det går lika bra att använda fryst passionsfrukt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.