No bake Crème brûlée

Denna No bake Crème brûlée är en korsning mellan Crème brûlée och pannacotta. Passionsgelén höjer denna krämiga dessert till en ny nivå.

4 stycken

30 minuter + 3 timmar kyltid

Betyg (54 st)

Ingredienser

Passionsgelé
1 dl passionsfruktssaft, ca 8 stycken frukter
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crème brûlée
4 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Gröp ur passionsfrukten och sila genom en finmaskig sil. Häll passionssaften i en kastrull tillsammans med gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll gelén i portionsformar och låt stelna i kylen 1 timme.

Gör crème brûléen. Blanda grädde, gelésocker, vaniljsocker och äggulor i en kastrull. Låt koka i 3 min och rör om under tiden. Låt svalna någon minut och häll sedan smeten över passionsgelén. Ställ tillbaka formarna i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Häll rörsocker på toppen av bruléerna och bränn av med en brännare.

Tips! Det går lika bra att använda fryst passionsfrukt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.