Non stop-kakor

- Recept Clara Lidström
Non stop-kakor. Samla familjen och gör dessa ett roliga och goda småkakor.

ca 30 stycken

Betyg (8 st)

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl Dansukker Farinsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 dl Non stop

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Ta fram en bunke.

Lägg i smör, farinsocker, sirap och vaniljsocker. Rör om med en slev så att det blir en smet.

Blanda mjöl och bikarbonat i en annan bunke.

Häll mjölblandningen i smeten. Knåda ihop till en deg med händerna.

Dela degen i 3 delar och forma till rullar som är 30 cm långa.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck in Non stop i degen.

Grädda i mitten av ugnen 10 min.

Skär längderna i lagom stora kakor.

Häll upp ett glas mjölk och doppa!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!