Nötig apelsinblomskola med hela hasselnötter och pistagenötter
- Recept Camilla Hamid
En härligt segmjuk kola med influenser från Mellanöstern där den fräscha smaken från apelsinblomvattnet får ta plats tillsammans med både hasselnötter och pistagenötter i en färgsprakande smaksensation.
Ingredienser
Ingredienser (seg kola):
300 g smör
4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk apelsinblomvatten
1 dl rostade hasselnötter
1 dl naturella pistagenötter
Instruktioner
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser förutom nötterna och apelsinblomvattnet i en kastrull.
2. Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
3. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nötterna och apelsinblomvattnet. Rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
5. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i den.
6. Låt stå i kylskåpet för att stelna innan du skär upp den i bitar.
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.