Nötig apelsinblomskola med hela hasselnötter och pistagenötter

- Recept Camilla Hamid
En härligt segmjuk kola med influenser från Mellanöstern där den fräscha smaken från apelsinblomvattnet får ta plats tillsammans med både hasselnötter och pistagenötter i en färgsprakande smaksensation.

Betyg (4 st)

Ingredienser

Ingredienser (seg kola):
300 g smör
4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk apelsinblomvatten
1 dl rostade hasselnötter
1 dl naturella pistagenötter

Instruktioner

Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser förutom nötterna och apelsinblomvattnet i en kastrull.
2. Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
3. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nötterna och apelsinblomvattnet. Rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
5. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i den.
6. Låt stå i kylskåpet för att stelna innan du skär upp den i bitar.

Recept Camilla Hamid för Dansukker

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!