Nougatines

Cirka 20 stycken dubbla

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 dl Dansukker Strösocker
2 msk vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
20 g smör
2 dl vita sesamfrön
200 g nutella

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.

Lägg socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka upp till 116 °C.

Ta kastrullen från värmen, tillsätt smör och sesamfrön. Rör om tills smöret är helt smält. Låt stå i 5 minuter.

Om ni vill ha runda nougatines, klicka en halv tesked av smeten på en macaronmatta av silikon. Smeten kommer att flyta ut lite över kanterna vid gräddning. Har ni ingen macaronmatta kan ni hälla ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och trycka ut den.

Grädda i ugnen i 10-12 minuter, titta till dem ofta. De ska bli gyllene utan att brännas. Låt svalna en stund och ta sedan sesamflarnen ur macaronmattan och bryt av överflödigt så de blir runda. Har ni använt en plåt, låt svalna och knäck till mindre bitar.

Lägg ihop flarnen med släta sidan mot nutellan, tryck lätt för att inte bryta.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.