Odenselängd med krusbär

25-30 bitar 1,5 timme
Odenselängd är ett frestande vetebröd och tillsammans med en marsipan- och krusbärsfyllning blir den fikans höjdpunkt. Garnera gärna odenselängden med mandelspån och pärlsocker.
Odenselängd med krusbär
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 50 g jäst
    • 200 g smör, rumstempererat
    • 5 dl vetemjöl
    • 2 msk Dansukker Vit Sirap
    • 2 ägg

    Fyllning

    • 150 g marsipan
    • 1 dl Dansukker Farinsocker
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 200 g krusbär

    Garnering

    • ägg
    • mandelspån
    • Dansukker Pärlsocker

    Smula jästen och dela smöret i mindre bitar. Blanda i övriga ingredienser till degen i en matberedare. Kör till en jämn deg och låt sedan vila 15 minuter.

    Förbered fyllningen. Riv marsipan och vispa tillsammans med farinsocker och smör till en jämn smet.

    Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel, cirka 20x35 cm.

    Bred fyllningen i mitten av rektangeln och strö över krusbär. Vik in kanterna över fyllningen och lägg odenselängderna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa cirka 40 minuter.

    Sätt ugnen på 200°C.

    Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt odenselängderna svalna på galler och skär de sedan i bitar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker