Ost- och skinkgifflar

Gifflar fyllda med smält ost, skinka och paprika. Perfekta till mellanmål eller utflykt. Baka och lägg ett gäng i frysen och ta fram vid behov.

18 stycken

Betyg (6 st)

Ingredienser

50 g smör eller margarin
50 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk ´Dansukker Vit Sirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl

Fyllning
9 stora eller 18 mindre skivor rökt skinka
18 skivor lagrad ost, t ex Grevé
18 bitar paprika

Till pensling
1 ägg

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull.

Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt filmjölken, det smälta fettet, saltet, sirapen och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.

Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.

Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.

Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.

Sätt ugnen på 250°.

Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.