Ingredienser
50 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk ´Dansukker Vit Sirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl
Fyllning
9 stora eller 18 mindre skivor rökt skinka
18 skivor lagrad ost, t ex Grevé
18 bitar paprika
Till pensling
1 ägg
Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull.
Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt filmjölken, det smälta fettet, saltet, sirapen och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.
Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.