Ost- och skinkgifflar

Gifflar fyllda med smält ost, skinka och paprika. Perfekta till mellanmål eller utflykt. Baka och lägg ett gäng i frysen och ta fram vid behov.

18 stycken

Betyg (15 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g smör eller margarin
50 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl

Fyllning
9 stora eller 18 mindre skivor rökt skinka
18 skivor lagrad ost, t ex Grevé
18 bitar paprika

Till pensling
1 ägg

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull.

Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt filmjölk, smör, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.

Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.

Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.

Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.

Sätt ugnen på 250°.

Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.