Ingredienser
50 g smör eller margarin
50 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl
Fyllning
9 stora eller 18 mindre skivor rökt skinka
18 skivor lagrad ost, t ex Grevé
18 bitar paprika
Till pensling
1 ägg
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull.
Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt filmjölk, smör, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.
Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!