Smält matfettet i en kastrull.
Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt filmjölken, det smälta fettet, saltet, sirapen och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.
Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.
Sätt ugnen på 250°.
Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.
Receptet är framtaget av