Påsktryffel

Påsktryffel
Betyg: (4st)

Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
200 g ljus choklad av hög kvalitet
100 g mörk choklad av hög kvalitet
1 lime, gärna obesprutad, rivet skal

Topping
100 g skållad, skalad, mald mandel
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Glykossirap
gul och grön hushållsfärg
25 g vit choklad 

Börja med att skölja limen noga och därefter riva skalet fint.

Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt limeskalet. Häll upp i en folieform ca 10 x 20 cm och ställ för att stelna.

Blanda samman den malda mandeln med florsockret och glykossirapen. Dela i två lika stora delar och färga dem med hushållsfärg. Dela tryffeln i två lika stora delar. Kavla ut mandelmassan till lika stora plattor som tryffeln och lägg ovanpå denna.

Skär i rutor. Lägg den vita chokladen i en spritspåse av plast och knyt samman. Lägg påsen varmt vatten så att chokladen smälter. Klipp av spetsen på påsen och spritsa ut chokladen över godbitarna. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker