Påsktryffel

Tryfflar är väl livet? Dessa påsktryfflar är läckra både i färgen och att äta. Bjud på hemmagjorda tryfflar gjorda på mörk och ljus choklad i påsk!

Betyg (33 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
200 g ljus choklad av hög kvalitet
100 g mörk choklad av hög kvalitet
1 lime, gärna obesprutad, rivet skal

Topping
100 g skållad, skalad, mald mandel
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Glykossirap
gul och grön hushållsfärg
25 g vit choklad 

Instruktioner

Börja med att skölja limen noga och därefter riva skalet fint.

Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt limeskalet. Häll upp i en folieform ca 10 x 20 cm och ställ för att stelna.

Blanda samman den malda mandeln med florsockret och glykossirapen. Dela i två lika stora delar och färga dem med hushållsfärg. Dela tryffeln i två lika stora delar. Kavla ut mandelmassan till lika stora plattor som tryffeln och lägg ovanpå denna.

Skär i rutor. Lägg den vita chokladen i en spritspåse av plast och knyt samman. Lägg påsen varmt vatten så att chokladen smälter. Klipp av spetsen på påsen och spritsa ut chokladen över godbitarna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.