Ingredienser
Pajskal
150 g smör, kallt
3,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 krm salt
2 msk iskallt vatten
50 g vit choklad, smält
Hallonpannacotta
4 gelatinblad
250 g hallonpuré
2 1⁄2 dl vispgrädde
100 g Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk pressad citron
1/2 krm salt
Italiensk maräng
100 g äggvita (ca 3 st)
1/2 dl vatten
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
Instruktioner
Pajskal
Värm ugnen till 200 grader. Mixa smör, vetemjöl, strösocker och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen med lite mjöl till en ca 3-4 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga i botten på pajskalet med en gaffel. Frys pajskalet ca 20 minuter för att förhindra att det glider ner vid gräddning. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter. Pensla med smält vit choklad. Låt stelna.
Hallonpannacotta
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp hallonpuré, grädde, strösocker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt saltet.
Låt svalna ca 20 minuter i rumstemperatur och häll sen i pajskalet. Låt pannacottan sätta sig i kylen minst 4 timmar.
Italiensk maräng
Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent till ett lätt skum. Koka vatten och strösocker i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockare skum när det är några grader kvar. Sedan häller du sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet medan du vispar på medelhög till hög hastighet. Vispa på medelhög hastighet tills marängen är fast, glansig och sval. Spritsa på marängen direkt och bränn ev av med gasbrännare. Gärna med en st honore tyll. Det går bra att förvara pajen med marängen på i kylen någon dag, det går även att frysa pajen med marängen på.
- Recept Cecilia Hagerling -
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!