Ingredienser
Pajskal
150 g smör, kallt
3,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 krm salt
2 msk iskallt vatten
50 g vit choklad, smält
Hallonpannacotta
4 gelatinblad
250 g hallonpuré
2 1⁄2 dl vispgrädde
100 g Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk pressad citron
1/2 krm salt
Italiensk maräng
100 g äggvita (ca 3 st)
1/2 dl vatten
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
Instruktioner
Pajskal
Värm ugnen till 200 grader. Mixa smör, vetemjöl, strösocker och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen med lite mjöl till en ca 3-4 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga i botten på pajskalet med en gaffel. Frys pajskalet ca 20 minuter för att förhindra att det glider ner vid gräddning. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter. Pensla med smält vit choklad. Låt stelna.
Hallonpannacotta
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp hallonpuré, grädde, strösocker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt saltet.
Låt svalna ca 20 minuter i rumstemperatur och häll sen i pajskalet. Låt pannacottan sätta sig i kylen minst 4 timmar.
Italiensk maräng
Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent till ett lätt skum. Koka vatten och strösocker i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockare skum när det är några grader kvar. Sedan häller du sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet medan du vispar på medelhög till hög hastighet. Vispa på medelhög hastighet tills marängen är fast, glansig och sval. Spritsa på marängen direkt och bränn ev av med gasbrännare. Gärna med en st honore tyll. Det går bra att förvara pajen med marängen på i kylen någon dag, det går även att frysa pajen med marängen på.
- Recept Cecilia Hagerling -
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.