Pannacottapaj med hallon och italiensk maräng

- Recept Cecilia Hagerling
Ljuvlig paj med frasigt skal och krämig hallonpannacotta toppad med fluffig italiensk maräng.

Betyg (21 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajskal
150 g smör, kallt
3,5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 krm salt
2 msk iskallt vatten
50 g vit choklad, smält

Hallonpannacotta
4 gelatinblad
250 g hallonpuré
2 1⁄2 dl vispgrädde
100 g Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk pressad citron
1/2 krm salt

Italiensk maräng
100 g äggvita (ca 3 st)
1/2 dl vatten
200 g Dansukker Svenskt Strösocker

Instruktioner

Pajskal
Värm ugnen till 200 grader. Mixa smör, vetemjöl, strösocker och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen med lite mjöl till en ca 3-4 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga i botten på pajskalet med en gaffel. Frys pajskalet ca 20 minuter för att förhindra att det glider ner vid gräddning. Grädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter. Pensla med smält vit choklad. Låt stelna.

Hallonpannacotta
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp hallonpuré, grädde, strösocker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt saltet.
Låt svalna ca 20 minuter i rumstemperatur och häll sen i pajskalet. Låt pannacottan sätta sig i kylen minst 4 timmar.

Italiensk maräng 
Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent till ett lätt skum. Koka vatten och strösocker i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockare skum när det är några grader kvar. Sedan häller du sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet medan du vispar på medelhög till hög hastighet. Vispa på medelhög hastighet tills marängen är fast, glansig och sval. Spritsa på marängen direkt och bränn ev av med gasbrännare. Gärna med en st honore tyll. Det går bra att förvara pajen med marängen på i kylen någon dag, det går även att frysa pajen med marängen på.

- Recept Cecilia Hagerling - 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?