Ingredienser
Kladdkakebotten
100 g smör
2½ dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
smör och ströbröd till formen
Päronbavaroise
1½ blad gelatin
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl Dansukker Strösocker
2 äggulor
½ dl päronpuré
¼ dl vatten
1 droppe grön karamellfärg
1¼ dl grädde, lättvispad
Pärongelé
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 dl päronsaft
1 msk citronsaft
Instruktioner
En dessert som kräver tid men känns lyxig att servera efter en middag. Mixa riktigt mogna päron till purén.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner muscovadorörsocker och ägg.
2. Sikta ner övriga ingredienser och blanda samman. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna.
4. Ta sex utstickare, 4–6 cm i diameter, och tryck ner i kakan. Låt kakan sitta kvar i formarna. Ta bort överflödig kaka.
5. Päronbavaroise: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt äggulorna under vispning och sjud till 83°.
6. Häll gräddblandningen i en kall bunke och tillsätt päronpuré, vatten och lite karamellfärg. Ta upp gelatinet och krama ut vattnet. Lägg i päronblandningen och mixa. Plasta och kyl till cirka 15°.
7. Vänd ner lite i taget av den lättvispade grädden i päronblandningen under omrörning. Gör det inte för snabbt, då kan den skära sig.
8. Fördela bavaroisen jämnt i utstickarna med chokladkakebottnarna i och ställ i frysen, gärna över natten.
9. Pärongelé: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka blandningen 30 sekunder. Låt svalna lite. Fördela gelén över päronbavaroisen och frys ytterligare några timmar.
10. Ta ut bakelserna, cirka 15 minuter före servering. Lossa bakelserna från utstickarna direkt och lägg på tallrikar.
Recept Linnea Andrae, Tyresö
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.