Päronbakelse

6 portioner

PT55M

1 timme + 5 timmar i frys

Betyg (67 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkakebotten
100 g smör
2½ dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
smör och ströbröd till formen

Päronbavaroise
1½ blad gelatin
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl Dansukker Strösocker
2 äggulor
½ dl päronpuré
¼ dl vatten
1 droppe grön karamellfärg
1¼ dl grädde, lättvispad

Pärongelé
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 dl päronsaft
1 msk citronsaft

Instruktioner

En dessert som kräver tid men känns lyxig att servera efter en middag. Mixa riktigt mogna päron till purén.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner muscovadorörsocker och ägg.
2. Sikta ner övriga ingredienser och blanda samman. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna.
4. Ta sex utstickare, 4–6 cm i diameter, och tryck ner i kakan. Låt kakan sitta kvar i formarna. Ta bort överflödig kaka.
5. Päronbavaroise: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt äggulorna under vispning och sjud till 83°.
6. Häll gräddblandningen i en kall bunke och tillsätt päronpuré, vatten och lite karamellfärg. Ta upp gelatinet och krama ut vattnet. Lägg i päronblandningen och mixa. Plasta och kyl till cirka 15°.
7. Vänd ner lite i taget av den lättvispade grädden i päronblandningen under omrörning. Gör det inte för snabbt, då kan den skära sig.
8. Fördela bavaroisen jämnt i utstickarna med chokladkakebottnarna i och ställ i frysen, gärna över natten.
9. Pärongelé: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka blandningen 30 sekunder. Låt svalna lite. Fördela gelén över päronbavaroisen och frys ytterligare några timmar.
10. Ta ut bakelserna, cirka 15 minuter före servering. Lossa bakelserna från utstickarna direkt och lägg på tallrikar.

Recept Linnea Andrae, Tyresö

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.