Passionspannacotta med smak av rosmarin

Pannacotta är en sådan där efterrätt jag ständigt återkommer till när inspirationen tryter. Snabb och lätt att göra och otroligt enkel att variera med olika sorters frukter och bär.
- Recept Clara Lidström

4 portioner

PT1H

10 minuter + 90 minuter i kylen

Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 kvistar rosmarin
6 passionsfrukter
1 msk Dansukker Strösocker
2 msk apelsinsaft

Instruktioner

Blanda grädde, gelésocker multi, vaniljsocker och rosmarin ien kastrull. Låt koka upp och koka i ca 1/2 minut. Lyft ut rosmarinen och häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen och låt stelna 1-2 timmar.

Skär du upp passionsfrukterna och gröp ur i en liten kastrull. Tillsätt socker och apelsinsaft och sjud tills sockret lös upp sig. Låt svalna och häll passionsfruktssåsen över pannacottan strax innan servering. Dekorera eventuellt med en kvist rosmarin.

Vill du variera toppingen är det också gott med små kuber av färsk mango ovanpå och lite rivet apelsinskal i själva pannacottan. Du kan också experimentera med citrongräs som får koka med i grädden – eller bara strössla över lite frysta bär när den stelnat. Pannacottan är så söt i sig själv att lite syra alltid är gott att bryta av med!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.