Passionspannacotta med smak av rosmarin

Pannacotta är en sådan där efterrätt jag ständigt återkommer till när inspirationen tryter. Snabb och lätt att göra och otroligt enkel att variera med olika sorters frukter och bär.
- Recept Clara Lidström

4 portioner

10 minuter + 90 minuter i kylen

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 kvistar rosmarin
6 passionsfrukter
1 msk Dansukker Strösocker
2 msk apelsinsaft

Instruktioner

Blanda grädde, gelésocker multi, vaniljsocker och rosmarin ien kastrull. Låt koka upp och koka i ca 1/2 minut. Lyft ut rosmarinen och häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen och låt stelna 1-2 timmar.

Skär du upp passionsfrukterna och gröp ur i en liten kastrull. Tillsätt socker och apelsinsaft och sjud tills sockret lös upp sig. Låt svalna och häll passionsfruktssåsen över pannacottan strax innan servering. Dekorera eventuellt med en kvist rosmarin.

Vill du variera toppingen är det också gott med små kuber av färsk mango ovanpå och lite rivet apelsinskal i själva pannacottan. Du kan också experimentera med citrongräs som får koka med i grädden – eller bara strössla över lite frysta bär när den stelnat. Pannacottan är så söt i sig själv att lite syra alltid är gott att bryta av med!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.