Passionspannacotta med smak av rosmarin

Pannacotta är en sådan där efterrätt jag ständigt återkommer till när inspirationen tryter. Snabb och lätt att göra och otroligt enkel att variera med olika sorters frukter och bär.
- Recept Clara Lidström

4 portioner

10 minuter + 90 minuter i kylen

Betyg (5 st)

Ingredienser

4 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 kvistar rosmarin
6 passionsfrukter
1 msk Dansukker Strösocker
2 msk apelsinsaft

Instruktioner

Blanda grädde, gelésocker multi, vaniljsocker och rosmarin ien kastrull. Låt koka upp och koka i ca 1/2 minut. Lyft ut rosmarinen och häll upp pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen och låt stelna 1-2 timmar.

Skär du upp passionsfrukterna och gröp ur i en liten kastrull. Tillsätt socker och apelsinsaft och sjud tills sockret lös upp sig. Låt svalna och häll passionsfruktssåsen över pannacottan strax innan servering. Dekorera eventuellt med en kvist rosmarin.

Vill du variera toppingen är det också gott med små kuber av färsk mango ovanpå och lite rivet apelsinskal i själva pannacottan. Du kan också experimentera med citrongräs som får koka med i grädden – eller bara strössla över lite frysta bär när den stelnat. Pannacottan är så söt i sig själv att lite syra alltid är gott att bryta av med!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.