Pavlovakrans med grapefruktcurd

Vinterns vackraste, sprödaste och godaste krans. En riktigt lyxig dessert att avsluta året med.

8–10 portioner

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (25 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk äppelcidervinäger

Grapefruktcurd
3/4 dl grapefruktjuice, färskpressad
2 msk citronjuice, färskpressad
1 ägg
1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
50 g smör

Grapefrukttopping
1 grapefrukt
1/2 tsk kardemumma, nystött
1 msk Dansukker Florsocker

Garnering
2 dl grädde
pistagenötter, grovhackade

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C. 

Vispa äggvitor till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Vispa i 5 minuter. Tillsätt resterande socker och vaniljsocker och vispa ytterligare 5 minuter. Vänd ner majsstärkelse och vinäger.

Rita en cirkel, cirka 22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt. Spritsa eller klicka ut cirka 10 runda toppar i en cirkel. Gör en liten fördjupning i varje topp med hjälp av en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.

Förbered curden. Blanda juice, ägg och syltsocker i en kastrull. Låt koka under omrörning tills curden tjocknar. Stäng av plattan och rör ner smöret.

Filea grapefrukt och lägg i en skål. Rör ner kardemumma och florsocker.

Montering
Vispa grädde luftigt. Ringla över curden och klicka på grädde. Toppa med grapefrukt och hackade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!