Pavlovamaräng med halloncurd

Bjud dina gäster på en smarrig och lyxig pavlovamaräng med halloncurd. En efterrätt som blir en god mix mellan den sötsega pavlovamarängen och den friska halloncurden.

PT1H

cirka 8 portioner

Betyg (124 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk maizena
1 tsk äppelcidervinäger

Halloncurd
250 g hallon
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör, rumstempererat

Garnering
3 dl vispgrädde
färska hallon

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter.

Rör ner maizena och vinäger. Klicka ut pavlovan på ett bakplåtspapper och bre ut smeten. Grädda i ugnen i ca 1 1/2 tim. Den ska vara seg i mitten. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Vispa grädden fluffig. Lägg pavlovan på ett fat och klicka på grädden. Skeda över halloncurd och strö över färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?