Pavlovatoppar med blåbärsmousse - Recept

Pavlovatoppar med blåbärsmousse

8 bitar ca 2 tim.
Lyxiga pavlovatoppar med blåbärsmousse är en dessert som kan göras både vegansk och traditionell. Pavlovan och blåbärsmoussen smakar minst lika gott på både sätt.
Pavlovatoppar med blåbärsmousse
Betyg: (3st)

Ingredienser

    Vegansk pavlova

    • 1 1/2 dl kikärtsspad
    • 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 3 msk majsstärkelse

    Blåbärsmousse

    • 200 g blåbär
    • 1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 3 dl växtbaserad grädde

    Smaksatt socker

    Sätt ugnen på 100°C.

    Sila bort kikärtorna så att endast spad återstår. Vispa upp spadet lätt och tillsätt sedan socker lite i taget, under fortsatt vispning. Höj hastigheten efter ett tag.

    Vispa till en fast maräng och vänd ner vaniljsocker och majsstärkelse. Häll smeten i en spritspåse, spritsa ut 8 maränger på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar.

    Gör under tiden blåbärsmoussen. Koka upp blåbär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ blandningen i kylskåpet 1-2 timmar, den ska vara helt kall.

    Vispa grädden och vänd ner den kalla blåbärsgelén lite i taget, rör moussen jämn. Förvara i kylen, vispa upp innan användning för tjockare konsistens.

    Gör ett litet hål i mitten av pavlovan. Spritsa eller skeda upp moussen i mitten av varje pavlova. Strö över lite smaksatt socker.

    Tips! Vill du inte ha en vegansk dessert, använd 4 äggvitor, 3 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk majsstärkelse till pavlovan och vispgrädde i blåbärsmoussen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;